Малки родопски бухтички

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
182
885
3k
194
2
04/08/2020
"Вкусът на закуската ще ви държи цял ден, затова трябва да е страхотен - като този на млаките родопски бухтички"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 143
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете предварително смесените кисело мляко и содата, разбъркайте добре.

Отделно, пресейте брашното заедно с прахчетата ванилия, прибавете на етапи към яйчената смес, замесете меко тесто.

Поставете тестото, предварително поръсено с брашно в найлонов плик, покрийте плика и оставете да почине за 1 нощ.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см, нарежете на малки форми по избор.

Нагрейте повечко олио и пържите малките родопски бухтички от двете страни до златисто кафяв цвят.

Поръсете (по желание) с пудра захар и сервирайте. Пухкави, меки и вкусни бухтички!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар