Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Малки родопски бухтички

Малки родопски бухтички

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Малки родопски бухтички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Вкусът на закуската ще ви държи цял ден, затова трябва да е страхотен - като този на млаките родопски бухтички"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 6 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 прахчета
  • брашно - около 450 г
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете предварително смесените кисело мляко и содата, разбъркайте добре.

Отделно, пресейте брашното заедно с прахчетата ванилия, прибавете на етапи към яйчената смес, замесете меко тесто.

Поставете тестото, предварително поръсено с брашно в найлонов плик, покрийте плика и оставете да почине за 1 нощ.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см, нарежете на малки форми по избор.

Нагрейте повечко олио и пържите малките родопски бухтички от двете страни до златисто кафяв цвят.

Поръсете (по желание) с пудра захар и сервирайте. Пухкави, меки и вкусни бухтички!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: