Мързеливи сарми в гювеч

31/07/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и моркова. Нарежете ги на дребно. Запържете в тенджера под налягане.

Добавете каймата. Пържете, докато стане на трохи. Сложете ориза, киселото зеле, а след 5 минути и червения пипер.

Налейте водата и добавете подправките. Затворете и варете 15 минути.

Отворете и прехвърлете в гювеч. Разбийте яйцата с киселото мляко. Сложете ги в гювеча( ако е изврял сосът, налейте малко вода).

Разбъркайте и поставете сармите в студена фурна на 250 градуса, докато заври. Намалете на 200' и печете 15- 20 минути. Извадете и поръсете с магданоз.

Мързеливите сарми в гювеч са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар