Тирамису с маскарпоне в чаши

НикиНики
Новак
28
115
229
1
29/07/2020
"Нежна сладост за всеки ден и всеки повод - тирамису в чашки "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме еспресото, подслаждаме го и го оставяме да се охлади. Отделяме белтъците от жълътъците.

В купа разбиваме белтъците на сняг. Към жълтъците добавяме захарта и разбиваме до хомогенна смес.

Към жълтъчената смес добавяме маскарпонето и отново разбиваме с миксер да се смесят хубаво продуктите.

Добавяме и белтъчната смес и отново разбъркваме добре с шпатула. Започваме подреждането, като потапяме бишкотите само от едната страна.

Подреждаме ред бишкоти ред крем и така редуваме до завършване с крем.

Оставяме тирамисуто в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране поръсваме с какао.

Тирамисуто с маскарпоне в чаши е готово.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар