Начин на приготвяне
Агнешка чорба по селски с невероятен аромат!
Агнешкото месо се посолява, залива се с вода и се сварява. Изважда се от бульона и се накъсва на дребни парченца.
Лукът и морковът, нарязани на дребно, се задушават в олиото. Към тях се прибавят нарязаните гъби. Заливат се с бульона. Когато зеленчуците и гъбите поомекнат, се добавя ориз. След като се свари, се прибавят обеленият и нарязан на дребно домат.
Връща се месото в агнешката чорба и се вари още 3-4 минути.
Чорбата от агнешко и зеленчуци се подправя с черния пипер.
Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка и се разреждат се с около 150 мл вода.
От горещата чорба се налива към жълтъците. Връщат се в чорбата и се разбърква.
Наръсва се с дребно нарязан магданоз към чорбата със застройка.
Да ви е вкусно!