Пържоли в гювеч с топено сирене и гъби

АнабелАнабел
Ветеран
551
2k
1k
218
19/07/2020
"Пържоли в гювеч с топено сирене и гъби - направо ще си оближете пръстите "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли се начукват леко, посоляват се и се овкусяват със смлян черен пипер, чесън на прах, сух ригани кимион, след което се оставят в хладилника да престоят минимум два два-три часа.

Колкото по-дълго стоят, толкова по-добре месото ще поеме ароматите.

Гъбите се почистват и нарязват на филийки.

Дъното на глинен гювеч се намазнява и вътре се нареждат овкусените пържоли, върху тях гъбите и парченца топено сирене.

Отново се нареждат пържоли, гъби, топено сирене.

В гювеча се налива малко бира, похлупва се и се слага в студена фурна.

Пържолите се пекат за половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 и се оставят гювечът с месо и гъби за още около час.

Готовите пържоли в гювеч с топено сирене и гъби се сервират с гарнитура по желание.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар