Желирано свинско месо в буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
719
3k
5k
436
4
16/07/2020
"Винаги е хубаво да имате под ръка свинско в буркани - любимите гозби се приготвят именно с него"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 523
  • Преглеждания за месеца1580
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 5 кг
  • сол
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си свинското месо на парчета, така че да могат да влизат в самия буркан.

Ако на самото месо има кокали, ги насичаме на подходящи парчета за буркана.

Можем да консервираме по два начина месото.

Единият е да си осолим самото месо предварително и така да го поставим в буркана, а другият е да си наредим самото месо в буркана да изсипем 1 супена лъжица равна сол и да сложим 3.4 зърна черен пипер.

Затваряме си бурканите, поставяме ги в съд с вода и оставяме да врат на тих огън за 3 часа след завирането им.

Между самите буркани поставяме изолиращ материал - за да не се допират самите буркани един до друг.

След като се свари желираното свинско месо в буркани, вадим и веднага обръщаме с капачката надолу.

Съхраняват се на място с постоянна температура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар