Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Желирано свинско месо в буркани

Желирано свинско месо в буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Желирано свинско месо в буркани3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Винаги е хубаво да имате под ръка свинско в буркани - любимите гозби се приготвят именно с него"

Необходими продукти

  • свинско месо - 5 кг
  • сол
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си свинското месо на парчета, така че да могат да влизат в самия буркан.

Ако на самото месо има кокали, ги насичаме на подходящи парчета за буркана.

Можем да консервираме по два начина месото.

Единият е да си осолим самото месо предварително и така да го поставим в буркана, а другият е да си наредим самото месо в буркана да изсипем 1 супена лъжица равна сол и да сложим 3.4 зърна черен пипер.

Затваряме си бурканите, поставяме ги в съд с вода и оставяме да врат на тих огън за 3 часа след завирането им.

Между самите буркани поставяме изолиращ материал - за да не се допират самите буркани един до друг.

След като се свари желираното свинско месо в буркани, вадим и веднага обръщаме с капачката надолу.

Съхраняват се на място с постоянна температура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: