Начин на приготвяне
Нарязваме си свинското месо на парчета, така че да могат да влизат в самия буркан.
Ако на самото месо има кокали, ги насичаме на подходящи парчета за буркана.
Можем да консервираме по два начина месото.
Единият е да си осолим самото месо предварително и така да го поставим в буркана, а другият е да си наредим самото месо в буркана да изсипем 1 супена лъжица равна сол и да сложим 3.4 зърна черен пипер.
Затваряме си бурканите, поставяме ги в съд с вода и оставяме да врат на тих огън за 3 часа след завирането им.
Между самите буркани поставяме изолиращ материал - за да не се допират самите буркани един до друг.
След като се свари желираното свинско месо в буркани, вадим и веднага обръщаме с капачката надолу.
Съхраняват се на място с постоянна температура.