Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцето, стевията и сиропа от агаве в купа.
Добавяме лимонадата, олиото, лимоновия сок, сока от лайм и бакпулвера.
Отново разбиваме. Накрая добавяме брашното на части, като продължаваме да разбиваме.
Оставяме сместа за 10 минути настрани.
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбъркваме и изсипваме кексовата смес в намаслена тефлонова форма за печене с дупка.
Печем диетичния кекс около 35 минути.
Оставяме сладкиша с лимонада да се охлади и го обръщаме в чиния.
Разбъркваме лимоновия сок със стевията и намазваме с четка кекса навсякъде.
Сервираме нашия диетичен лимонов кекс след 2-3 часа.