Начин на приготвяне
Най-напред разделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме белтъците на сняг, добавяме кокосовата захар и продължаваме да бъркамe, докато захарта се разтопи.
Малко по малко, и при непрекъснато бъркане, прибавяме разбитите жълтъци към белтъците на сняг.
Прибавяме меда, разтопеното на водна баня фъстъчено масло, лимоновата кора и есенцията.
След това добавяме бадемовото мляко и семената от чиа.
Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.
Готовата смес за здравословен кейк изсипваме в намазнена форма за кекс и печем в предварително загрята фурна на 175 градуса за 15-20 минути.
За глазурата на кекса разтопяваме шоколада на водна баня и заливаме с него охладения сладкиш, а най отгоре украсяваме на ивици със сиропа от череши.
Ароматен и вкусен лимонов кекс с чиа!