Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Супа от телешки джолан

Супа от телешки джолан

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Супа от телешки джолан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки джолан - 750 г
  • праз - 1 стрък или 2 глави лук
  • гъби - 3 - 4 бр. едри
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте джолана с 7 ч.ч. вода, добавете сол и кипнете. Варете на умерен огън докато месото не омекне. Към поомекналото месо добавете ситно нарязаните гъби и праз и варете още 20 минути.

Време е да добавите в телешката супа и ситно нарязаните чушки, а 10 минути след тях и пасираните домати. Оставете зеленчуците да къкрят на тих огън, а месото извадете, обезкостете и върнете обратно в тенджерата.

Загрейте мазнината и запържете ситно нарязания лук до златисто. Добавете червения пипер, а след 1 минутка и брашното.

Разредете с 1-2 черпака от супата и после изсипете запръжката при останалите продукти. Варете още 6-7 минути. Поднесете супата поръсена с ситна нарязан пресен магданоз.

Вкусна супа от телешки джолан!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: