Начин на приготвяне
Заливаме рибата със студена вода и сваряваме до готовност. Запазваме бульона от варенето, изваждаме рибата, оставяме да се охлади и отстраняваме костите и кожата.
Накисваме филиите хляб (без коричките) в прясното мляко за 5 минути, отцеждаме от излишната течност и смесваме със сварената риба. Намачкваме всичко с вилица, добавяме сол и черен пипер на вкус.
Загряваме маслото и запържваме за кратко 1 ситно нарязана глава лук. Когато омекне го вадим с решетъчна лъжица и ги добавяме към рибната кайма, а в загрятата мазнина запържваме за 4-5 минути ситно нарязаните моркови, целина и другата глава лук. Заливаме зеленчуците с рибения бульон, добавяме картофите нарязани на кубчета и кипваме.
Докато зеленчуците врят оформяме топчета с диаметър около 2 см. Когато морковите и целината омекнат добавяме и рибните топчета и варим още 10 минути.
Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан копър.