Габровски млечен гювеч

Станка
Станка
Новак
24/02/2010
"Да знаете, млякото е само за заблуда, под него се крие крехко агнешко месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 801
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на малки хапки месо запържваме в мазнината. Когато се зачерви, добавяме наситнения лук заедно с доматеното пюре, разтворено в 2 к. ч. топла вода. Поръсваме с червения пипер, посоляваме, объркваме добре и пресипваме сместа в тавичка. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, печем в умерена фурна.

Когато месото омекне, слагаме заливката от разбитите яйца, брашното, киселото мляко, черния пипер и нарязания магданоз.

Печем, докато гювечът отгоре се зачерви.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Галя
Галя
06.06.2013 19:37
Звучи интересно.Аз правя нещо подобно,но с риба.
0
0
привет
привет
07.11.2010 19:13
Мога да го ям всеки ден + още малко продукти.
0
0