Начин на приготвяне
Морковът и тиквичката се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Зеленчуците се разпределят в 4 гювечета.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на средно големи кубчета. Броколите се измиват и нарязват на парченца. Разпределят се в гювечетата. Добавят се маслините.
Във всяко гювече се поръсва по малко чубрица и черен пипер. Поръсва се със сол. Слага се по малко олио. Добавя се вода до половината на зеленчуците. Слагат се капачетата.
Постните гювечета се нареждат в тава. Пекат се до готовност на картофите. Във всяко гювече се чуква по 1 яйце.
Отново се захлупват и се пекат още 10 минути. Постните гювечета с картофи и броколи се приготвят много бързо.