Ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара с бекон

Спагети Карбонара с бекон

Спагети Карбонара с бекон
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нищо не е от значение, щом спагети Карбонара се появят на трапезата"

Необходими продукти

  • спагети - 300 г
  • сол
  • бекон - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сметана - 200 мл за готвене
  • жълтъци - 2 бр.
  • магданоз - 6 - 7 стръка, пресен
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. През това време беконът се нарязва на кубчета, слага в дълбок тиган и запържва в малко зехтин. След като се запържи, се прибавя счуканият чесън, налива се виното и се разбърква.

В купа се разбиват жълтъците със сметаната, след което се изливат в тигана, а той се дръпва от котлона. Сосът за спагети се бърка енергично, след което се прехвърля при отцедените спагети.

Прибавя се нарязаният на ситно пресен магданоз и спагетите Карбонара се объркват, така че по тях да полепне сос. Сервират се, поръсени с настърган пармезан.

Тези спагети с бекон са истинско изкушение.

Не пропускайте да се насладите и вие на спагети Карбонара с бекон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: