Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. През това време беконът се нарязва на кубчета, слага в дълбок тиган и запържва в малко зехтин. След като се запържи, се прибавя счуканият чесън, налива се виното и се разбърква.
В купа се разбиват жълтъците със сметаната, след което се изливат в тигана, а той се дръпва от котлона. Сосът за спагети се бърка енергично, след което се прехвърля при отцедените спагети.
Прибавя се нарязаният на ситно пресен магданоз и спагетите Карбонара се объркват, така че по тях да полепне сос. Сервират се, поръсени с настърган пармезан.
Тези спагети с бекон са истинско изкушение.
Не пропускайте да се насладите и вие на спагети Карбонара с бекон.