Начин на приготвяне
Пържолите от пилешки бут се измиват много добре и нареждат в тава с капак.
Посоляват се от двете страни с черен пипер и сол.
Заливат се с олио и бирата.
Пекат се под капак 20 мин.
Гъбите се измиват много добре, почистват се и се нарязват на полумесеци.
Слагат се в тиган с незалепващо покритие с капак, заливат се с олио и се задушават под капак 10 мин.
След 10 мин. се прибавя сушения лук и задушаването продължава още 10 мин.
Кубчето зеленчуков бульон се разбърква в 400 мл гореща вода.
Гхи се запържва с брашното, след което се разрежда с 400 мл зеленчуков бульон.
След това сосът се изсипва при задушените гъби с лук.
Разбърква се много добре и се изсипва в тавата с пилешките пържоли.
Пече се под капак 20 мин. на 180 градуса.
Пилешка пържола от бут с гъбен сос - вкусно крехко пилешко с уникален сос за пържоли.