Начин на приготвяне
Сипваме маята в топлата вода, добавяме захарта и 1 с.л. брашно и оставяме за 5-6 минути да се активира маята.
Пресяваме брашното в купа, добавяме маята, солта и олиото и замесваме тесто. Покриваме го с кърпа и го оставяме за 1 час да втаса.
Поставяме парче хартия за печене в тавичка. Разточваме домашно тесто за пица и го поставяме в тавата.
Печем 10 минути на 200 градуса и изваждаме от фурната. Отгоре намазваме с малко олио, след това с доматено пюре и поръсваме с настъргана моцарела.
Върху нея подреждаме предварително нарязаните на дребно: шунка, гъби, чушки, кисели краставички обезкостени маслини и домат. Поръсваме настъргания кашкавал и връщаме във фурната домашната пица.
Печем пицата с шунка на 180 градуса още 20 минути.
Сервираме Пица с шунка, гъби и моцарела.