Начин на приготвяне
В тиган загрейте 2 с.л. зехтин, изпържете в него ситно нарязания чесън до прозрачност, прибавете бланшираните за 30 сек. във вряла вода, отцедени, обелени и надробени на малки парченца домати, разбъркайте и задушавайте 3-4 мин.
Подправете соса с мащерката, черен пипер и сол, свалете го от котлона и го оставете да изстине.
Пресейте брашното в дълбок съд, направете дупка по средата, сипете в нея размачканата и разбъркана с 50 мл топло мляко мая, покрийте с кърпа и оставете на топло място за 20 мин.
Добавете останалото мляко, солта, захарта и 6 с.л. зехтин, замесете тесто за пица, покрийте го и оставете да втасва 30 мин.
Омесете го още веднъж, разточете ги на кръгла кора, наредете я в голяма намаслена тава и я намажете със зехтин.
Разстелете върху пицата доматената смес, отгоре наредете нарязаната на кръгчета моцарела, напръскайте с останалия зехтин и я сложете да се пече 17-20 мин. в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна.