Начин на приготвяне
Маята се активира в купа с топла вода и малко захар.
Разбърква се и се оставя на топло да шупне. След това се смесва с пресятото брашно, солта и зехтина.
Замесва се меко тесто, покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.
Втасалото тесто за пица се оформя на кръгла кора с размера на тавата за печене. Преди да се постави разточеното тесто в нея, тя се намазнява и набрашнява.
Отгоре тестото се намазва с доматено пюре. Чушките, гъбите и лукът се почистват и нарязват на филийки или малки парчета.
Броколите се слагат за кратко във вряща вода, изваждат се и веднага се прехвърлят в студена. След като се отцедят, се поставят върху домашната пица.
Отгоре се нареждат топчиците моцарела и за завършек пицата се поръсва с готов италиански микс.
Тук може допълнително да се полеят лъжица две зехтин, след което зеленчуковата пица с моцарела се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Пече се около 20 минути до апетитен загар.