Ezine.bg»Рецепти»Пица»Зеленчукова пица с моцарела

Зеленчукова пица с моцарела

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Зеленчукова пица с моцарела
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Пиршество за хората, които не ядат месо - зеленчукова пица с моцарела"

Необходими Продукти

  • прясна мая - 1/4 кубче
  • вода - 100 мл топла
  • брашно - 200 - 250 г
  • захар - 1/2 к.л
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • печени чушки - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • броколи - няколко розички
  • червен лук - 1/2 глава
  • мини моцарела - 125 г
  • подправки - италиански микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в купа с топла вода и малко захар.

Разбърква се и се оставя на топло да шупне. След това се смесва с пресятото брашно, солта и зехтина.

Замесва се меко тесто, покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.

Втасалото тесто за пица се оформя на кръгла кора с размера на тавата за печене. Преди да се постави разточеното тесто в нея, тя се намазнява и набрашнява.

Отгоре тестото се намазва с доматено пюре. Чушките, гъбите и лукът се почистват и нарязват на филийки или малки парчета.

Броколите се слагат за кратко във вряща вода, изваждат се и веднага се прехвърлят в студена. След като се отцедят, се поставят върху домашната пица.

Отгоре се нареждат топчиците моцарела и за завършек пицата се поръсва с готов италиански микс.

Тук може допълнително да се полеят лъжица две зехтин, след което зеленчуковата пица с моцарела се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пече се около 20 минути до апетитен загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: