Желирани котлети

Тяня
Тяня
Новак
11/01/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 малки котлета без кости
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • желатин - 40 гр.
  • бульон - 700 мл. зеленчуков
  • оцет - 2 с. л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • зелен чесън - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват с дървено чукче и се изпържват от двете страни в мазнина 5 - 7 минути. Подправят се със сол и черен пипер, оставят се да се охладят.

Отделно се приготвя желирана смес от предварително разтопен в 50 мл вода желатин, зеленчуков бульон, оцет.

В 4 кръгли гювечета се насипва канапе от ситно нарязани и посолени със сол, магданоз, чесън и копър. Налива се част от желиращата течност и щом се втвърди, отгоре се поставя по един котлет.

След това се налива по малко от останалата желираща течност и за всеки слой от нея се изчаква да се втвърди. Така се получава прозрачно огледало.

Котлетите се сервират студени, като съдчето може да се топне за минута в гореща вода и да се обърне върху чиния.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар