ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Лесен и бърз тутманик

Лесен и бърз тутманик

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9943
Лесен и бърз тутманик
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
21/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бърз тутманик за заети домакини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват двете яйца с помощта на телена бъркалка.

Към тях се прибавят олиото, пресятото брашно и киселото мляко с угасената в него сода.

Сместа се разбърква, прибавя се натрошеното сирене и отново се разбърква.

Получава се гъста каша, която се прехвърля в намазнена тавичка.

Бърканият тутманик се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.

Лесният и бърз тутманик е готов, когато отгоре получи хубава златиста коричка.

Бърза, лесна и вкусна закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: