Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лесен и бърз тутманик

Лесен и бърз тутманик

Лесен и бърз тутманик
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бърз тутманик за заети домакини"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват двете яйца с помощта на телена бъркалка.

Към тях се прибавят олиото, пресятото брашно и киселото мляко с угасената в него сода.

Сместа се разбърква, прибавя се натрошеното сирене и отново се разбърква.

Получава се гъста каша, която се прехвърля в намазнена тавичка.

Бърканият тутманик се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.

Лесният и бърз тутманик е готов, когато отгоре получи хубава златиста коричка.

Бърза, лесна и вкусна закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: