Начин на приготвяне
Лесни, вкусни и без печене пастички. Чудесен десерт за лятото.
Слепваме белите бисквити по 2 със сладко от боровинки, като отделяме 8 единчини.
Слепват се и кафявите бисквити по две със сладко. В купа се смесва кисело мляко, заквасена сметана, пудра захар, крема сирене и 4 ч.л. сладко от боровинки.
С пасатора се разбива на крем.
В малка тавичка сипваме 3-4 с.л. крем, отгоре се нареждат един ред слепени бели бисквити. Поливаме с черпаче от крема, отгоре втори ред бисквити с какао също слепени, следва крем и завършваме с ред единчини бели бисквити и крем нашата бисквитена торта.
Оставят се в хладилника да стегне и да попие за 6 часа. Ако не ви се чака толкова дълго, просто добавете в крема един разтопен желатин, ще стегне по бързо.
След 6 часа се изважда, декорира се с ленти от сладко боровинки, разредено с 1-2 ч.л. вода.
Поръсваме със захарни пръчици и листа мента. Нарязваме на пастички и сервираме охладени.
Прекрасен летен вкус, да ви е сладко!
Дори и без желатин след 12 часа бисквитените пастички със заквасена сметана стягат перфектно, нужно е само търпение!