Начин на приготвяне
Булгурът се измива много добре до бистра вода. Накисва се в студена вода за 20 мин.
Лукът се почиства, измива се и се нарязва на ситно. Задушава се в 1 с.л. масло под капак.
Когато лукът се задуши, се прибавя измитата и ситно нарязана чушка. Разбърква се и се прибавят доматите, които са нарязани на кубчета.
Разбърква се и се прибавя бульонът. Когато заври, се прибавя изцеденият булгур. Оставя се да се свари под капак до извиране на течността. Посолява се с черен пипер и сол.
Фидето се запържва в 1 с.л. масло и се слага в ястието от класически пилаф.
Пилафът с булгур се вари 10 мин.
Класическият пилаф по турски е любима гозба на мнозина!