Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата. Добавяме крема сиренето, киселото мляко, бакпулвера и олиото. Разбъркваме и натрошаваме сиренето.
В кръгла тава поставяме две кори на кръст. Отгоре разпределяме 3-4 лъжици от сместа. Накъсваме две кори и нахвърляме парчетата отгоре.
Отгоре разпределяме още 3-4 лъжици от сместа, пак накъсани кори и така до изчерпване на продуктите. Отгоре завършваме с една цяла кора, която поставяме, така че краищата да не излизат извън тавата.
Захлупваме отгоре четирите части от първите две кори, които сме поставили в началото на кръст.
Надупчваме сръбската баница с нож на няколко места отгоре.
Приготвяме заливката на нашата апетитна баница. Разбиваме газираната вода и олиото и заливаме баницата.
Печем баницата с газирана вода на 200 градуса около 30 минути.
Получава се страхотна сръбска баница с газирана вода, която си хапване за закуска или по всяко време на деня!