Начин на приготвяне
В намаслена тава с диаметър 28 см се намачкват като хармоника два листа кори, да покрият дъното на тавата. В купа се разбиват яйцата с вилица с щипки сол и шарена сол.
Добавят се извара, газирана вода и олио и всички продукти се разбъркват добре. С лъжица се заливат корите с част от рядката плънка.
Заливах с 3-4 с.л. Отгоре се нареждат втори ред кори, плънка и така, докато свършат корите за баница.
Нарязва се на квадрати, с останалата смес се залива отгоре, разпределя се парченца масло и поръсваме сусам.
Печем баницата в загрята фурна на 180-200 градуса до златисто около 30 минути. Изважда се и ако искате да не спадне като моята, се обръща върху купички и оставяте да се охлади, а после се сервира за закуска.