Начин на приготвяне
Необходимо е да се използват жълтъци от пресни яйца, тъй като няма термична обработка.
Разбиват се със захарта до кремообразна смес.
На струйка се прибавя студеното прясно мляко, а след него и бурбонската ванилия.
В отделен съд се разбива сметаната. Ако не е подсладена, се прибавя пудра захар.
Разбитата сметана се смесва с разбитите жълтъци, размесва се бавно и внимателно.
Сместа се излива в машината за сладолед и след около час е готова за консумация.
При липса на машина домашният млечен сладолед се прехвърля в пластмасова купа и се поставя във фризера.
При сервиране домашният ванилов сладолед със сметана се гарнира с плодове, листенца мента или настърган шоколад.
Рецептата за сладолед е изпълнена.