Свински флейки от бут на тиган

06/06/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински бут - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо се нарязва на свински флейки. Всяко парче се слага между фолио, леко се начуква и после поръсваме със сол, черен пипер и риган.

Оставя се 20-30 минути да поеме подправките. В купа се разбиват яйцата, добавяме брашно и с бира се разбърква на кашичка.

Загрява се олио в тиган. Всяка флейка свинско месо се топи в панировката, пържим от двете страни до зачервяване на умерен огън.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме Свински флейки от бут на тиган с гарнитура по избор, салата или картофки! Бързо и вкусно пържено свинско!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар