Сирене по шопски с кашкавал

АнабелАнабел
Ветеран
517
2k
990
209
02/06/2020
"Не че не харесваме класическата рецепта за сирене по шопски, но тази с кашкавал наистина ни допада много "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо988
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 стрък зелен
  • сирене - 1 резен
  • кашкавал - 50 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювече се слага нарязан на дребно лук. Отгоре се подреждат предварително измит и нарязан на филийки домат. Поръсва се малко сол и се поставя отрязано като плочка парче сирене.

Сиренето се поръсва се с щипка червен и черен пипер. Слагат се резенчетата кашкавал и гювечето се слага във фурната.

Сиренето по шопски се пече около 20 минути, изважда се в средата му се прави кладенче, в което се чуква едно яйце. Връща се отново във фурната и се готви гювечето със сирене, докато се стегне яйцето.

Сервираме сиренето по шопски с кашкавал, гарнирано с люта чушка. Хапваме с пухкава селска питка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар