Хлебчета с чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
922169454
Хлебчета с чесън
08/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 2 1/4 ч.л. суха
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. хладко
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • ЧЕСНОВА СМЕС
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • вода - 1/2 с.л.
  • яйца - 1 жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете маята със захарта и хладкото мляко. Оставете за около 15 минути. Пресейте брашното със солта и добавете маята. Сипете олиото и замесете меко тесто. Оставете да втаса около 1 час на топло място.

Размесете отново и разделете тестото на 6 части. Всяка една част оформете на топка. Оставете да престоят още 10-тина минути. Топките се премесват отново и се оформят. Отново се оставят да втасат под фолио за 30-тина минути.

Пасирайте скилидките чесън, маслото и магданоза. Загрейте фурната на 170 градуса. Втасалите хлебчета се прорязват с много остър нож и се пълнят с ароматната чеснова паста. Намазват се с разбития жълтък и вода и се пекат до зачервяване.

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка: