Начин на приготвяне
Всеки лист се намазва с разтопено краве масло. Събира се на хармоника и след това се навива на не стегнато охлювче. Всички охлювчета от кори за баница се нареждат в тава с размер 26 см. с незалепващо покритие. Намазват се с останалото масло и се пекат на 180 градуса около 35 минути.
Прясното мляко заедно със захарта се затопля, колкото захарта да се разтопи.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и на тънка струя се прибавя млякото. Ароматизира се с ванилията.
Изпечената баница на розички се залива с яйчената смес.
Връща се отново във фурната на 200 градуса за 15 минути. За да остане сладката баница сочна, не трябва да се препича.
Оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар. По желание Сладка баница с прясно мляко и яйца се гарнира с пресни малини.
Да ви е сладко!