Начин на приготвяне
От месото се режат тънки свински вратни пържоли с дебелина 1 см. и се измиват много добре.
Овалват се в брашно и се изпържват до златисто от двете страни в силно сгорещено олио.
Изсипва се в тава или се ползва тиганът, ако е с премахваща се дръжка.
Гъбите се измиват много добре, нарязват се на едро и прибавят при вратните пържоли. Завиват се с фолио и се задушават на 220 градуса във фурната.
Когато гъбите се задушат, се прибавя сушеният лук, който се задушава 10 мин.
Прибавя се виното, фолио се премахва и се пече 20 мин. на 180 градуса, след което се прибавя сметаната.
Разбърква се и се пече 10 мин. ястието от пържоли с гъби на фурна.
Свински пържоли с гъби и сметана на фурна са невероятно вкусни!