Свински пържоли с гъби и сметана на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
18
48
573
1
28/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински врат - 4 бр. пържоли
  • гъби - 300 г
  • течна сметана - 250 г животинска
  • вино - 250 г
  • сушен лук - 2 с.л. пържен
  • брашно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото се режат тънки свински вратни пържоли с дебелина 1 см. и се измиват много добре.

Овалват се в брашно и се изпържват до златисто от двете страни в силно сгорещено олио.

Изсипва се в тава или се ползва тиганът, ако е с премахваща се дръжка.

Гъбите се измиват много добре, нарязват се на едро и прибавят при вратните пържоли. Завиват се с фолио и се задушават на 220 градуса във фурната.

Когато гъбите се задушат, се прибавя сушеният лук, който се задушава 10 мин.

Прибавя се виното, фолио се премахва и се пече 20 мин. на 180 градуса, след което се прибавя сметаната.

Разбърква се и се пече 10 мин. ястието от пържоли с гъби на фурна.

Свински пържоли с гъби и сметана на фурна са невероятно вкусни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар