Начин на приготвяне
Разтворете какаото с 1/2 ч.ч. захар с водата.
Разбъркайте заедно пресятото брашно, бакпулвер, сол.
Разбийте мекото масло с останалата захар и яйцата, докато се получи гладък и пухкав крем. Редувайки брашняната смес и млякото ги добавете към основната смес.
Ароматизирайте сместа с ванилия. Отделете една по-малка част от нея и я объркайте с какаовата смес.
В подмазнена тавичка в средата сложете първо голяма лъжица бяла смес, вътре лъжица кафява и продължете да редувате така докрай.
Пъхнете сладкиша да се изпече в загрята на 180-190 градуса фурна за около час или до суха клечка.
Готовия кейк Зебра можем да гарнираме със сладолед.