ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени Питки»Содена питка с царевично брашно

Содена питка с царевично брашно

Содена питка с царевично брашно
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
23/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно и бакпулвер се смесват.

Към киселото мляко се прибавя содата бикарбонат.

В купа се поставя половината от брашнената смес. Към нея се добавят яйцето, олиото, киселото мляко, солта и натрошеното сирене.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол.

Сместа се разбърква с дървена лъжица, като постепенно се добавя и останалото брашно.

Тава с размер 24 см се постила с хартия за печене.

Изсипва се тестото за содената питка, заглажда се и се оставя 15-20 минути да почине.

Царевичната питка се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

По желание содена питка с царевично брашно, като се извади от фурната, се намазва с краве масло.

Приятен апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: