Крем супа от коприва и праз

22/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се накисва във вода, за да падне мръсотията. Доизмива се с гевгир. Картофите се обелват и измиват. Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Лукът се обелва и нарязва на ситно. В тенджера се слага олио да загрее.

Слагат се празът и лукът, за да се запържат заедно със захарта. В тенджерата се добавя копривата. Добавят се и картофите, като се нарязват на едро. Сипва се пилешкият бульон. Ако е необходимо, се добавя и малко вода, но точно колкото да покрива зеленчуците, за да не стане рядка копривената супа.

Чесънът се обелва и разрязва на две. Добавя се в тенджерата и се оставя да заври. Добавят се чубрицата, черният пипер и зеленчуковият бульон. Овкусява се със сол, като трябва да се предвиди, че зеленчуковият бульон е солен.

Вари се до готовност на копривата с картофите. Пасира се, но обърнете внимание, че дръжките на копривата могат да се оплетат около ножа на пасатора. Трябва да се почистват или предварително да се отстранят, което аз не предпочитам заради жилещите свойства на копривата.

След пасирането крем супата от коприва се връща отново на котлона за 2-3 минути, като се разбърква. Купичка от крем супата от коприва и праз се сервира с 1 супена лъжица заквасена сметана. Разбърква се и се консумира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар