Панирана коприва на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
76
3k
3
21/05/2020
"Как се прави панирана коприва на фурна - разберете по-долу "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • коприва - свежи връхчета
  • За панировката
  • яйца - 4 бр.
  • бира - 1 к.ч., ледена
  • брашно - 1 к.ч.
  • нахутено брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хрупкавото мезе подбираме по-едрите връхчета на растението.

Заливаме ги със студена вода и ги оставяме за час.

Власинките по растението задържат праха и е добре да бъдат предварително накиснати.

Изплакваме я през две-три води, като за целта използваме ръкавици.

Поставяме я в гевгир да се отцеди от водата добре. Най-добре е да я оставим от вечерта.

Перфектната панировка трябва да е със свежа и лека текстура.

В каната на пасатора разбиваме на пяна яйцата, които овкусяваме със сол и щипка черен пипер.

Прибавяме последователно бирата, която задължително трябва да е студена, и двата вида брашно.

За да получим добра панировка със светъл цвят и хрупкава текстура, е добре тя да престои за едно денонощие в хладилник.

Аз смесвам съставките и разбивам сместа с пасатор, като не остава неразтворено брашно.

Панировката е пухкава, с консистенция на гъсто кексово тесто.

Потапяме всяко стръкче в сместа, а после овалваме в царевичното брашно.

Подреждаме панираната коприва върху хартия за печене, която е поръсена с малко растителна мазнина.

Преди да поставим копривата във фурната, трябва да се уверим, че температурата е висока.

Печем на 220 градуса, до приятен загар.

Божествено хрупкаво и вкусно мезе за бира.

Гарнирайте панирана коприва на фурна с млечно-чеснов сос и лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар