Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа. Добавете едно яйце, натрошен и изцеден от водата сух хляб, настърган пармезан. Овкусете с щипка риган, щипка магданоз, щипка черен пипер, щипка настъргана лимонова кора.
Омесете каймата и приберете на студено за 1-2 часа. Наредете лентите бекон с леко застъпване. От каймата вземете топка колкото за нормално кюфте, леко преплескайте и поставете върху бекона. Сложете парче кисела краставичка и завийте на руло с бекон.
Готовите руладини намажете със зехтин и поръсете с червен пипер и щипка черен пипер. Сложете руладините с кайма в тава, застлана с хартия за печене.
Обелете и нарежете картофи на кубчета, посолете ги и овкусете с пресовани скилидки чесън, копър и зехтин. Сложете картофите около руладините. Излейте от едната страна на тавата чашка бяло вино и чашка зехтин. Изпечете до приятен загар руладините с картофи.
Да ви е сладко ястието Руладини с кайма и бекон!