Начин на приготвяне
В подходящ съд разбъркайте добре яйцата и захарта. Добавете ванилията и олиото. Отново разбъркайте. Смесете сухите съставки в отделен съд (брашно, бакпулвер, грис). С лъжица, на малки порции, започнете да ги добавяте към яйчената смес.
Изсипете сместа за гръцкия сладкиш в тавичка и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.
Докато ароматното реване се пече, подгответе сиропа.
Загрейте водата, заедно със захарта и ванилията. Щом започне да кипва, преместете съда да се охлади.
Изпеченото реване, нарежете на ромбоиди. Залейте го със захарния сироп и изчакайте няколко часа, за да поеме хубаво от него.
Гръцко реване с кокос - вкусен сиропиран сладкиш от гръцката кухня.