Картофена мусака със свинска кайма

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
8
7
188
18/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат на дребни кубчета, лука и чесъна се наситняват и всичко се слага в тава.

Овкусява се с чубрица, джоджен, девесил, сол и червен пипер.

Доматите се сипват в касерола с 300 мл вода и се загряват, когато течността се сгорещи се сваля от огъня и се добавя каймата. И с помощта на вилица или ръчна преса за картофено пюре се раздробява на трохи.

Свинската кайма се добавя към картофите, всичко се разбърква, за да се разпределят равномерно картофите и каймата и ако има нужда, се долива още малко вода.

Картофената мусака се пече около един час, докато изври течността и картофите омекнат. След това се прави полив от яйцата и киселото мляко, мусаката се залива с полива и се допича, докато придобие приятен загар.

Вкусна мусака със заливка.

По същия начин освен Картофена мусака със свинска кайма може да се приготви мусака с телешко например.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар