Чушки бюрек с млечен сос

АнабелАнабел
Ветеран
489
2k
914
203
19/05/2020
"Любимата ни комбинация в чиния - чушки бюрек в млечен сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и слагат в тенджера с похлупак, за да се задушат и по лесно да се обелят.

След като се почистят от люспи, семки и дръжки, се разцепват, разтварят и овалват в брашно.

Редят се половината от тях в намазнена тавичка. Върху чушките се излива половината заливка, приготвена по следният начин.

В купа се разбиват 3 яйца. Към тях се прибавят прясното мляко и натрошеното сирене.

Редят се отново чушки и накрая се заливат с останалата заливка.

Пекат се във фурна на 200 градуса за около половин час.

За приготвяне на соса за нашите вкусни чушки бюрек е необходимо да се счукат скилидките чесън, които се прибавят към киселото мляко заедно с нарязания на ситно копър и сол на вкус.

Готовите чушки бюрек с млечен сос се сервират полети с млечния сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар