Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите и морковите на кубчета. Нарежете зеления боб на къси парчета. Наситнете лука, скилидките чесън и селърито.
В тенджера налейте кафяна чашка зехтин и сложете зеленчуците. Добавете 2-3 с.л. вода, захлупете съда и задушете за 5-6 мин.
Налейте около литър вода и сварете чесновата супа до омекването на зеленчуците. Малко преди това да се случи добавете 2 с.л. просо.
Доварете ароматната зеленчукова супа около 7-8 мин. и отстранете от котлона. Овкусете с щипка естрагон, щипка девисил и щипка черен пипер.
При поднасяне на супата с картофи добавете щипка пресован чесън и 1 с.л. ябълков оцет.
Много лека и приятна чеснова супа с картофи!