Начин на приготвяне
Всички упоменати зеленчуци са предварително почистените и нарязани на кубчета.
В дълбока тенджера с кипяща вода поставяме последователно лука, чушките, морковите и зелето.
Подправките – мащерка, корени от магданоз и зърната черен пипер поставяме в марлено вързопче.
След прибавянето им, поставяме капака на съда и намаляваме температурата на готвене.
След 10-15 минути от сваряването на зеленчуците прибавяме граха и нарязаните на средни кубчета картофи.
След като зеленчуците се сварят, отстраняваме марлята с ароматните съставки за нашата диетична супа.
10 минути преди отстраняването на ароматната зеленчуковата супа прибавяме фидето и сварената червена киноа.
Приготвената супа е с по-гъста консистенция, защото е диетично блюдо.
Поръсваме зеленчуковата супа за отслабване с пресен магданоз. Може да се консумира както топла, така и като студена супа.