Начин на приготвяне
Почистете и измийте предварително зеленчуците. Настържете моркова на едро ренде, нарежете лука на малки кубчета, копривата на ситно. Доматите настържете и отделете люспата.
В тиган загрейте маслото, заедно с олиото и запържете лука. Когато придобие златист оттенък, добавете настърганите моркови и запържете още 3-4 минути.
Добавете лимонов сок, сол, черен пипер, и ситно нарязан чесън. Разбъркайте добре.
Ред е да добавите към тях и копривата и джонджена, разбъркайте и оставете за минута.
Прибавете настърганите домати и червения пипер към ароматната копривена супа. Отново разбъркайте.
На финала добавете ориза, както и вряла вода с количество около 800 мл - литър, в зависимост колко гъста искате да е вкусната вегетарианска супа.
Оставете супата от коприва по селски на тих огън да ври до пълното сваряване на ориза.
Вижте също как да си направите пролетна каша от коприва или любимата баница с коприва.