Супа от коприва по селски

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
484
995
16
15/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 200 г
  • ориз - 150 г
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • олио - 30 мл
  • краве масло - 30 г
  • джоджен - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества
Супа от Коприва

Начин на приготвяне

Почистете и измийте предварително зеленчуците. Настържете моркова на едро ренде, нарежете лука на малки кубчета, копривата на ситно. Доматите настържете и отделете люспата.

В тиган загрейте маслото, заедно с олиото и запържете лука. Когато придобие златист оттенък, добавете настърганите моркови и запържете още 3-4 минути.

Добавете лимонов сок, сол, черен пипер, и ситно нарязан чесън. Разбъркайте добре.

Ред е да добавите към тях и копривата и джонджена, разбъркайте и оставете за минута.

Прибавете настърганите домати и червения пипер към ароматната копривена супа. Отново разбъркайте.

На финала добавете ориза, както и вряла вода с количество около 800 мл - литър, в зависимост колко гъста искате да е вкусната вегетарианска супа.

Оставете супата от коприва по селски на тих огън да ври до пълното сваряване на ориза.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-6%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар