Брауни с лешници

IlariaIlaria
Новак
59762531
Брауни с лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Как така се получава, че в стомаха винаги има място да още едно парче брауни с лешници"

Необходими продукти

  • масло - 180 г
  • шоколад - 180 г натурален (60 - 70%)
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • захар - 200 г
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • лешници - 80 - 100 г сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете ситно шоколада. Смесете го с маслото и ги разтопете на водна баня, след което оставете сместа да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията, докато стане пухкав крем. Пресейте брашното със солта.

В яйчената смес добавете първо шоколада и бъркайте леко с шпатула, колкото да се смесят. След това объркайте отново за кратко с брашното и накрая добавете лешниците.

Сипете сместа в намазнена и застлана с хартия за печене правоъгълна тавичка. Изпечете браунито в загряна на 180 градуса фурна за около 25 минути - вътрешността трябва да остане влажна.

Нарежете сладкиша, след като изстине.

Бон Апети!

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Трябва ли се отделят белтъците от жълтъците при разбиването със захарта?
06.07.2024 20:41