Супа от леща и нахут

14/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, обелен морков се нарязва на кубчета. Сипва се измита леща в тенджерка и заливаме с топла вода около 1, 500 л. Добавя се 2-3 с.л. олио и оставяме да заври.

Щом заври, прибавяме нарязан лук, кубчета морков и оставяме да поври 20-30 минути да омекне. Прибавят се червен пипер, сол на вкус и отцеден нахут от консерва.

Ако е суров, предварително го киснете 12 часа, най-добре 1 нощ, и на другия ден се готви.

Когато готвите леща, още в началото на варенето го пуснете да се готвят заедно.

Ще е готов до 40 минути след варенето.

При нужда се долива топла вода, докато се сварят зеленчуците. След 10-15 минути супата от леща и нахут ще е готова.

Поръсваме с магданоз, чубрица и сервираме топла постната супа.

Готовата супа от леща поднасяме с пухкав царевичен хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар