Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета, малко по-големи от тези за картофена мусака. Посолете и разбъркайте.
Махнете външните люспи от чесъна и смачкайте скилидките с длан.
Загрейте обилно количество олио и сложете картофите, а след минута и целите чесънчета, за да пуснат аромат.
Пържете до леко златист цвят, като от време на време разбърквате. Температурата не трябва да е ниска, за да не се разкашкват парченцата, но и не максимално висока, за да не загарят.
Отцедете от мазнината пържени картофи на тиган, отстранете чесъна и върнете в тигана заедно със сметаната и две лъжици бяло вино.
Подправете с мащерка и черен пипер и регулирайте на сол ястието с картофи.
Гответе около 5 минути на слаб огън и поднесете топли Картофи със сметана на тиган.
Невероятно вкусни картофи със сметана, добър апетит!