Начин на приготвяне
В тенджерата се сипва вода по ваша преценка. Около 2 литра. Слага се универсалната подправка за шкембе чорба. Разбърква се. Слага се на котлона да заври. Телешкото шкембе се нарязва на средно големи парчета.
Добавя се във врящата вода. Жълтъците се слагат в голяма купа. Добавят се киселото мляко и брашното. Разбива се. Към сместа се добавя от бульона на телешкото шкембе, около 3 черпака и се разбърква непрекъснато.
Сместа се изсипва в тенджерата на тънка струйка, като се разбърква непрекъснато. Овкусява се със сол и черен пипер. Когато заври, се отстранява от котлона. В тиган се слагат маслото и олиото. Олиото се слага, за да не прегори маслото.
Добавя се червения пипер и се запържва. Прецежда се в купичка през ситна цедка. Добавя се отделно към всяка порция. Чесънът се обелва и пресира с преса за чесън в малка купичка.
Добавя се оцет. В купа се сипва от телешката шкембе чорба. Добавя се запържен черен пипер. Поднася се със чесъна в оцет и лют пипер. Шкембето с кисело мляко чудесно се допълва с препечена филийка.
Телешка шкембе чорба с кисело мляко - вкусна класика!
Рецептата за шкембе чорба е изпълнена. Да ви е сладко!